США шоковані проявом расизму: в поліцейському відділку афроамериканку довели до самогубства

США шоковані проявом расизму: в поліцейському відділку афроамериканку довели до самогубства

Сьогодні судмедекспертиза підтвердила, що Сандра Бленд, знайдена повішеною у камері попереднього ув’язнення, наклала на себе руки. Та пересічні американці сумніваються у правдивості цих висновків.

Джерело: Відомості

Сполучені Штати завжди протиставляли себе нетерпимому світу як взірець толерантності. Проте історія Сандри Бленд викрила правдивий стан речей. Навіть у лояльних США расизм не викорінено. 

Афроамериканка Сандра Бленд, яку знайшли повішеною у камері попереднього ув’язнення техаського відділку поліції, перед смертю нібито розповіла, що раніше намагалася себе умертвити, повідомив учора журналістам «Ассошіейтед прес» шериф Глен Сміт. 

 

10 липня міс Бленд їхала з Техасу в Чикаго на співбесіду в університет, але не увімкнула поворотник, і її спинив полісмен. За даними поліції та шерифа Гленна Сміта, якого не раз затримані звинувачували у расизмі, Сандра була заарештована за напад на офіцера поліції.

 

 

28-річна чорношкіра дівчина, затримана після конфлікту з копом, який зупинив її за порушення правил дорожнього руху, три дні потому була знайдена ​​мертвою в камері відділку округу Воллер. Цей випадок сколихнув усю Америку. Люди виходили на протести, вимагаючи відповідей, хто винний у смерті молодої жінки. 

 

 

За висновком коронера, дівчина повісилася в камері, але її рідні, знаючи, що Сенді була сонячною і життєрадісною дівчиною й ніколи би не зробила із собою такого, вимагають проведення незалежного розслідування.

Минулої середи поліція штату Техас опублікувала відеозапис затримання Сандри Бленд. На відео, зробленому 10 липня відеореєстратором із патрульної машини, видно, що патрульний поліцейський виписує Бленд штраф, а потім вимагає від неї загасити цигарку, на що та відповідає відмовою.

Коли вона відмовляється вийти з машини, полісмен безуспішно намагається витягти її. А потім дістає електрошокер і обіцяє його застосувати, якщо дівчина не підкориться його наказу.

Сандра виходить із авто, після чого і вона, і коп опиняються за кадром, але на записі чутно звуки фізичної боротьби.

Патрульний повідомив після прибуття інших співробітників поліції, що його штурхнули ногою. Нині він перебуває у відпустці. 

А сьогодні американські судмедексперти нарешті оприлюднили свої висновки у цій резонансній справі: Сандра Бленд нібито заподіяла собі смерть сама. 

Loading...