Путін може розпочати ядерну війну, якщо Україна отримає летальну зброю

Російський опозиціонер спрогнозував, за яких умов може початися ядерна війна.

Джерело: Відомості

Якщо президент РФ Володимир Путін вирішить, що зберегти владу він зможе лише війною, такий сценарій вірогідний. Про це заявив російський опозиціонер Михайло Ходорковський, пиш Собеседник.

«Зараз Путін непрогнозований, нераціональний і навряд чи навіть сам контролює себе. Він живе в іншій реальності — не в економічній, не в політичній, а вже, думаю, в релігійній. Він всерйоз розглядає себе як вождя постамериканського світу. Якщо йому здасться, що варіантів збереження влади, крім війни, нема — війна вірогідна», — наголосив він. Водночас Ходорковський не виключає, що може розпочатися ядерна війна.

«Тут шанс менший, але я не став би його скидати з рахунків», — зазначив опозиціонер.

Окремо російський політик запевнив, що війни хоче не лише Путін, а й США.

«Не думайте, що війни хоче тільки Путін. Я був у Штатах, розмовляв із людьми, зокрема, дуже впливовими. Незалежно від того, чи переможе Хілларі Клінтон, чи хтось із республіканців, там дуже хочуть помахати кулаками. Я пояснюю: якщо ви поставите Україні летальну зброю, Путін у відповідь поставить ополченцям вертольоти або авіацію, доведеться закривати повітряний простір, ви відправите туди авіадивізію, а від Донецька до Москви менше тисячі кілометрів. Американська авіаційна дивізія, а то й армія в тисячі кілометрів від Москви — це війна, в Кремлі це сприймуть тільки так. Думайте, чи готові ви на це. Багато хто – готові», — додав Ходорковський. 

Loading...