ОБСЄ побачила під Маріуполем зосередження бронетехніки бойовиків

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні зафіксувала зосередження важкого озброєння бойовиків в районі Безіменного, розташованого неподалік від Маріуполя.

Джерело: Відомості

Про це йдеться в черговому звіті місії ОБСЄ за 21 липня, передає УНН.

Спостерігачі зазначили що попри заяви про завершення відведення важкого озброєння, місія ОБСЄ зафіксувала рух відповідного озброєння в областях поблизу лінії розмежування, в яких воно заборонене згідно з мінськими домовленостями.

«У районах, контрольованих українською владою, спостерігачі зафіксували два протитанкових ракетних комплекси (схожі на 9K111 «Фагот» або 9М113 «Конкурс») в різних місцях. Безпілотник місії ОБСЄ зафіксував місце зосередження 11 танків, 31 бронетранспортера, чотири артилерійських установки на буксирі (ймовірно, 122-міліметрові гаубиці Д-30) і щонайменше 31 вантажівку в контрольованому «ДНР» Безіменному (30 км на схід від Маріуполя). У контрольованих українською владою Красногорівці (19 км на захід від Донецька) один бойовий танк був помічений», — йдеться у звіті.

Також вказано, що безпілотники місії були заглушені як під час спостереження над контрольованою українською владою території, так і над підконтрольним «ДНР» районом.

Loading...