У Луцьку з’явиться новий автобусний маршрут № 33

Заступник начальника управління транспорту і зв’язку Олександр Середа представив на розгляд членів виконкому проект рішення «Про відкриття автобусного маршруту № 33 «Центральний ринок — вул. Єршова».

Джерело: Відомості

Він проходитиме в прямому напрямку від Центрального ринку вулицями та проспектами: Глушець, Паркова, Винниченка, Перемоги, Івана Огієнка, Клима Савура, Задворецька, Рівненська, Відродження, Молоді, Соборності, Єршова; в зворотному напрямку — вулицями та проспектами: Єршова, Соборності, Молоді, Відродження, Рівненська, Задворецька, Клима Савура, Івана Огієнка, Перемоги, Винниченка, Словацького, Богдана Хмельницького, Ковельська, Глушець. На маршрут планується залучити 4 автобуси, вони будуть рухатися з інтервалом у 16 хв, без простою біля Центрального ринку.

Не всі члени виконкому погоджувалися із таким рішенням: мовляв, чому не задіяні інші вулиці, де також немає достатньо транспорту. Однак міський голова Микола Романюк аргументував тим, що до нього неодноразово зверталися саме мешканці вулиць Огієнка, Клима Савура та 8 Березня з проханням організувати рух громадського транспорту. За його словами, такі просьби надходили переважно від людей похилого віку, яким важко йти до проспектів Перемоги чи Волі, аби сісти у громадський транспорт і доїхати до ринку чи соціальних установ.

Управління транспорту і зв’язку зверталося до перевізників міста з пропозицією внесення змін в автобусні маршрути, які існують, у частині проїзду по вулицях Огієнка та Клима Савура. Однак згоди ні від кого не отримало. Тому прийнято рішення відкрити новий автобусний маршрут № 33 «Центральний ринок — вул. Єршова».

Для визначення перевізника, який обслуговуватиме цей маршрут, організовується відповідний конкурс. 

Loading...