В’їзд у cтару частину Луцька обмежать і зроблять платним

В’їзд у cтару частину Луцька обмежать і зроблять платним

Сьогодні члени виконкому Луцької міської ради погодили проект-схему організації дорожнього руху в старій частині міста, яку представив перший заступник міського голови Тарас Яковлев.

Автор: Людмила ШИШКО / Джерело: Відомості

— Сьогодні Старе місто — як суцільна хаотична парковка, інколи буває, що туди не може заїхати туристичний автобус, — констатував Тарас Володимирович. — Аби зменшити кількість транспорту, який туди заїжджає та систематизувати його, пропонується схема, що частково обмежує в’їзд у стару частину міста. А саме — в’їзд стане платним.

Планується, що на вул. Братковського, Замковій площі встановлять гідравлічні обмежувачі руху, які будуть вмонтовані в дорогу. А перед площею Ринок — шлагбаум.

У схемі передбачено паркування для 121 автомобіля, година коштуватиме 6 гривень.

— Це дасть можливість визначеній паркувальній організації розробити паркувальні майданчики, з яких бюджет Луцька в рік буде отримувати 200 тис. грн, — наголосив Тарас Яковлев. — Монтаж паркувальних терміналів здійснюватиметься за рахунок паркувальної організації, яка перемогла у конкурсі. Завдяки платному в’їзду ми врегулюємо повністю транспортний рух на вул. Замковій, яка на сьогодні є найбільш проблематичною. І також обмежимо в’їзд на саму Замкову площу та площу Ринок там, де сьогодні паркуються автомобілі.

За його словами, буде можливість моніторити автомобілі, що в’їжджають, і допускати тільки ту кількість транспорту, яка передбачена проектом. Для тих, хто живе в старій частині Луцька, а також для підприємців, які здійснюють там свою господарську діяльність, в’їзд зроблять безкоштовним.

Тарас Яковлев зауважив, що у вечірню пору та вночі в’їзд у Старе місто буде без обмежень і безкоштовним. Щоправда, з котрої години — ще не вирішили, це питання обговорюватимуть пізніше.

Міський голова Микола Романюк навів приклад Камʼянця-Подільського, де за схожою схемою працюють уже давно. Там міський бюджет у рік отримує 3 мільйони збору за в’їзд у стару частину і ці кошти використовують на благоустрій.

— Частину коштів за паркування ми будемо спрямовувати на відновлення пам’ятників архітектури в Старому місті, — зазначив Микола Ярославович.

Відповідно до схеми, до паркувальної зони потрапляє частина ринку на ділянці підприємця Пахолко, тому, найімовірніше, його доведеться переносити. Як і частину, що належить облспоживспілці.

— Звільнення лівої частини ринку (від вул. Замкової) під парковку буде однозначно, — наголосив Тарас Яковлев.

Loading...