Україна діждалась від Єврокомісії 600 млн євро кредиту

Україна діждалась від Єврокомісії 600 млн євро кредиту

Європейська комісія у середу від імені ЄС виділила Україні кредит обсягом 600 млн євро, що відповідає першому траншу у рамках нової програми з макрофінансової допомоги Україні, загальний бюджет якої становить 1,8 млрд євро.

Джерело: Відомості

Про це повідомили у прес-службі представництва ЄС в Україні, пише УНН.

Зазначається, що за допомогою цієї програми ЄС прагне задовольнити нагальні фінансові потреби, з якими зіштовхнулася Україна. Також програма покликана підтримати економічну стабілізацію країни.

Окрім того, пакет макрофінансової допомоги, як зазначили у представництві ЄС, має підтримати українську владу у впровадженні важливих реформ.

Вказано, що йдеться, зокрема, про сфери управління державними фінансами, урядування і прозорості, а також енергетичний сектор, систему соціальної безпеки, бізнесове середовище і фінансовий сектор. Зазначається, що підтримуючи порядок денний реформ українського уряду у цих сферах, Євросоюз прагне допомогти Україні закласти підґрунтя для тривалого повернення до економічного зростання.

Віце-президент Європейської Комісії з євро і соціального діалогу Валдіс Домбровскіс, коментуючи виділення коштів, зазначив, що воно відображає «непохитну рішучість ЄС підтримувати Україну у ці важкі часи».

«ЄС гордий підтримувати сміливий порядок денний реформ, яким рухається уряд, за допомогою цієї фінансової допомоги. Я певен: впровадження цих амбітних реформ допоможе Україні повністю скористатися своїми численними активами – задля активізації міцного і довготривалого економічного зростання на благо усіх громадян України», – підкреслив Домбровскіс.

При цьому єврокомісар з економічних і монетарних справ, оподаткування і митниць П’єр Московічі нагадав, що 600 млн євро макрофінансової допомоги, що їх було виділено сьогодні, доповнюють 1,6 млрд євро, які Євросоюз вже надав з початку кризи в Україні.

Зазначається, що на додачу до макрофінансової допомоги, Європейський Союз також підтримує Україну за допомогою торговельних преференцій, гуманітарної допомоги, допомоги задля розвитку і бюджетної підтримки для здійснення реформ.

Loading...