На Харківщині вивели на чисту воду конвертцентр, що фінансував терористів

На Харківщині вивели на чисту воду конвертцентр, що фінансував терористів

Центр організували мешканці Луганщини, які переїхали до Харківської області.

Джерело: Відомості

У Харківській області співробітники СБУ викрили конвертаційний центр, за допомогою якого фінансували терористів так званої «ЛНР». Діяльність центру забезпечували мешканці Луганської області, які тимчасово переїхали на Харківщину.

Зловмисники використовували реквізити та банківські рахунки створених ними комерційних фірм, повідомляє прес-служба СБУ.

«Зловмисники перераховували кошти на рахунки фіктивних підприємств і потім отримували гроші у банківських відділеннях Харкова. Кур'єри, які юридично виступали директорами фіктивних структур, отримували готівку через платіжні картки та за допомогою чекових книжок. Готівка накопичувалася в офісних приміщеннях, після чого переправлялася до Луганської області на території, підконтрольні незаконним збройним формуванням», — пояснили у прес-службі СБУ.

Під час обшуку правоохоронцями було вилучено понад три мільйони гривень, платіжні картки різних банків, податкові накладні, чекові книжки, документи та печатки фіктивних фірм та записи з відмітками відсоткових ставок від конвертаційних оборудок. Наразі проти зловмисників порушено кримінальну справу та триває слідство. 

Loading...