Російське Міноборони офіційно відмовилося від ГРУшників, затриманих під Щастям

Російське Міноборони офіційно відмовилося від ГРУшників, затриманих під Щастям

У відомстві кажуть, що Александров та Єрофєєв звільнені з армії.

Джерело: Відомості

Міністерство оборони РФ офіційно заявило, що затримані на Луганщині російські спецпризначенці Олександр Александров та Євген Єрофєєв звільнені з російської армії. Це випливає з відповіді начальника управління обліку військовослужбовців Міноборони Сергія Боцвина, передає Газета.ру.

У червні член Ради з прав людини при президенті РФ та директор проекту «Громадянин і армія» Сергій Кривенко відправив у Міноборони запит з проханням підтвердити офіційний статус Александрова і Єрофєєва. У відповіді йдеться, що затримані на Луганщині росіяни дійсно проходили військову службу за контрактом в армії Росії, але в полон потрапили вже після того, як вони були звільнені.

«Події, пов’язані з їх виїздом з Російської Федерації і перебуванням на території України, відбулися після звільнення з військової служби і не пов’язані з її проходженням», — йдеться у відповіді Міноборони.

Зазначимо, що Олександр Александров та Євген Єрофєєв наполягають на тому, що вони є чинними бійцями спецназу ГРУ Росії і виконували завдання в Луганській області. Вони були затримані 16 травня біля міста Щастя Луганської області.

Під час перестрілки з українськими військовими був вбитий боєць 92-ї бригади ЗСУ Вадим Пугачов, а Єрофєєв і Александров отримали поранення, після чого потрапили в полон. Їх перевезли до Києва, де зробили низку операцій.

Російських військових в Україні звинувачують в участі в терористичній організації. На даний момент Александров продовжує перебувати в лікарні, а Єрофєєва перевели в СІЗО.

В СБУ заявили, що затримані ГРУшники обміну не підлягають і постануть перед судом.

Loading...