У червні на Волині нарахували 12 тисяч безробітних

Кількість зареєстрованих безробітних на Волині становила на кінець червня 12,1 тисяч осіб, з них кожні шестеро з десяти жінки, 81,3% отримували допомогу.

Джерело: Відомості

Про це розповіли у головному управлінні статистики у Волинській області.

За червень кількість безробітних як у міських поселеннях, так і в сільській місцевості зменшилась відповідно на 3,4% і на 0,6% і на 1 липня становила 7 тис. та 5,1 тис. безробітних.

Рівень зареєстрованого безробіття, як і рік тому, становив 1,9% населення працездатного віку. Зазначений показник серед чоловіків був нижчим в порівнянні з жінками – 1,6% проти 2,2%, а також у мешканців сільських населених пунктів в порівнянні з міськими поселеннями – 1,7% проти 2,0%.

Кількість вільних робочих місць (вакантних посад), заявлених роботодавцями до державної служби зайнятості, у червні порівняно з травнем збільшилася на 178, або на 13,4% і на кінець місяця становила 1504 одиниці. За професійними групами найбільший попит спостерігався на працівників сфери торгівлі та послуг (32,2% від загальної кількості заявлених вакансій), а найменший – на  кваліфікованих робітників сільського та лісового господарств, риборозведення та рибальства (0,7%).

Навантаження зареєстрованих безробітних на одне вільне робоче місце (вакантну посаду) впродовж червня зменшилось з 9 осіб до 8, а по відношенню до відповідного періоду минулого року –  на 4 особи.

За сприяння державної служби зайнятості з початку року працевлаштовано 5,9 тис. осіб (24,4% громадян, які мали статус безробітного у цьому періоді), в т.ч. у червні – 1,1 тис. осіб, що на 15,1% більше, ніж у травні.

У червні виплачено допомоги по безробіттю на суму 11,6 млн. грн., в середньому по 1089 грн. кожному безробітному, що її отримав, яка на 10,6% нижче законодавчо визначеного розміру мінімальної заробітної плати (1218 грн.). Всього з початку року виплачено такої допомоги на суму 63,3 млн. грн.

Loading...