Путін хоче перетворити Україну в слухняну Білорусь

Відомий російський письменник Віктор Єрофеєв переконаний, що для президента Росії Володимира Путіна окупованого Донбасу мало.

Джерело: Відомості

Про це письменник заявив в інтерв'ю швейцарській газеті Neue Zuercher Zeitung, передає телеканал 24.

«Путін хотів не Донбас — він хотів всю Україну. Але це в нього не вийшло. Путін хотів би перетворити Україну на другу Білорусь, тобто у слухняну країну з лояльним до нього лідером», — вважає Єрофеєв.

Водночас, як додав російський письменник, лідери Заходу розгублені і не знають, як діяти, тож Путін продовжуватиме чинити тиск на Україну — якщо не шляхом нового наступу, то в економічній сфері.

«Я розмовляв з провідними західними політиками і зрозумів, що всі вони знаходяться в розгубленості і не знають, що робити далі з Україною. Вони не поспішають з допомогою, оскільки думають, що економічні труднощі надто великі, а корупція надто поширена, щоб з усім цим можна було боротися ззовні. Путін же, будучи колишнім офіцером КДБ, дуже точно читає ці сигнали... Зараз, найімовірніше, він припинить наступ на Донбасі, але після цього все одно знайде спосіб продовжувати завдавати економічних збитків Україні», — додав Єрофеєв.

Loading...