Шотландські офіціанти відмовляються носити кілти через домагання жінок

Шотландські офіціанти відмовляються носити кілти через домагання жінок

Втомившись терпіти постійні пощипування з боку клієнток, офіціанти шотландського пабу Hootananny в місті Інвернесс вирішили перестати носити свої кілти.

Джерело: Відомості

З моменту відкриття закладу його співробітники одягали в якості елемента форми чоловічі клітчасті спідниці, щоби відповідати традиційній шотландській атмосфері. Але тепер чоловіки кажуть, що ця деталь гардеробу викликає сексуальну стурбованість у жінок-гуляк, котрі піднімають їхні кілти,  щоби перевірити, чи істинні вони шотландці. 

Зі слів помічника менеджера Hootananny Єна Хові, домагання, як правило, частішають у вихідні, коли у пабі стає дуже людно. «Тут збирається багато підпилих жіночок, які, коли ви забираєте келихи, не проминуть нагоди поцікавитися, чи справжній ви шотландець. І знаходять для себе відповідь. Спершу це навіть забавно, та коли ви реально зайняті й кожен зобов’язаний працювати жваво і злагоджено, а руки зайняті келихами, то почуваєтеся дуже незахищеними. Тоді думаєш: іти забирати бокали чи мій кілт знову задеруть догори? Жінок це неабияк розважає, а кельнерів змушує ніяковіти». 

Засновник Hootananny Кіт Фрейзер став на бік своїх працівників, охарактеризувавши поведінку жінок як «чистий сексизм». «Це видається комусь кумедним, але в дійсності це дуже серйозно — жінки засовують свої руки під кілти. Можете собі уявити, що я зайшов у ресторан і запхав руку під спідницю дівчині? Я б одразу потрапив у поліцейський відділок, і це було би справедливо. Я ціню своїх клієнтів, але рівною мірою мені важливі й мої співробітники», — додав він.

Loading...