Колишній в’язень колонії розповів, як страшно вбивають бойовики «ДНР»

За словами співрозмовника, мешканців колонії примушували навіть ремонтувати військову техніку.

Джерело: Відомості

Колишній ув'язнений, який перебував у виправній колонії на околиці Горлівки, розповів, як мешканці в'язниці жили в умовах «ДНР». 

Співрозмовником видання «Медиазона» став чоловік, якого називають Андрієм — колишній ув'язнений, якого у 2013 році посадили до виправної колонії номер 27 на околиці Горлівки, а в 2015 році звільнили. Наразі він мешкає у підконтрольному Києві Краматорську. 

Зокрема, чоловік пригадав, як 16 вересня 2014 співробітник адміністрації колонії у відповідь на гамір із боку ув'язнених викликав бойовиків, повідомивши їм про бунт. Але Андрій запевнив, що насправді ніякого бунту не було, бо з адміністрацією було заздалегідь домовлено пізній відбій. 

«Вони приїхали, всіх «поклали». Прикладом позабивали, обстрілювали. Ти лежиш, а він стоїть над тобою, п'яний, і біля твоєї голови стріляє. У мене три ріжка вистрілив, всі зуби повибивав прикладом. Вбивали страшно», — пригадує Андрій.

Крім того, за словами співрозмовника, бойовики змушували ремонтувати ув'язнених БМП, за відмову це робити можна було поплатитися життям. 

«Російські війська заїжджали. Беемепшки «зеків» змушують ремонтувати — все це робиться на «зоні». «Зеки» не винні, їм наказують — вони виконують. Відмовишся, тебе застрелять. Кожен виживає, як може. Ми не зеки там, ми – військовополонені», — розповів чоловік. 

«Коли пішли «заварухи», то половина «зеків» була за «ДНР», половина — за Україну, а після розстрілу в нашому таборі все помінялося. У будь-якому разі, всі розумні розуміють, що з Україною нам набагато краще», — запевнив колишній ув'язнений. 

Loading...