36% українців виступають за силове вирішення конфлікту на Донбасі

Більшість схиляються до варіанту силового звільнення.

Джерело: Відомості

Всього 6,8% українців переконані, що найбільш прийнятним виходом із військового конфлікту на Донбасі є продовження переговорів і мирне врегулювання ситуації на основі Мінських угод. Про це заявив завідувач відділом Київського міжнародного інституту соціології Антон Грушецький на прес-конференції, посилаючись на результати соціологічного опитування, передає «Остров».

При цьому, за його словами, 56,3% опитаних українців погоджуються з твердженням, що будь-які домовленості з діючим керівництвом РФ є обманом і не будуть ним виконуватися, не погоджуються з таким твердженням — 13,2% респондентів.

Опитування також показало, що 36,4% опитаних погоджуються з твердженням, що Україну можна звільнити тільки силами української армії, не погоджується з цим 25,7%.

Опитування проводилося з 27 червня по 9 липня Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС). Методом особистого інтерв'ю було опитано 2 тис. 44 респондента, які проживають у 110 населених пунктах усіх регіонів України (крім Криму). У Луганській та Донецькій областях опитування проводилося тільки на територіях, які контролюються українськими властями.

Loading...