Порошенко з прем’єром Австралії координуватимуть створення трибуналу щодо MH17

Порошенко з прем’єром Австралії координуватимуть створення трибуналу щодо MH17

Президент України поговорив про заснування трибуналу проти осіб, причетних до авіакатастрофи Boeing 777, що сталася 17 липня 2014 року.

Джерело: Відомості

Президент України Петро Порошенко і прем'єр-міністр Австралії Тоні Ебботт під час телефонної розмови домовилися координувати питання створення трибуналу щодо катастрофи Boeing 777 рейсу MH17, зокрема на рівні голів зовнішньополітичних відомств, передає УНН.

Зазначається, що сторони детально обговорили питання реалізації спільної ініціативи Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів та України стосовно заснування міжнародного кримінального трибуналу з метою притягнення до відповідальності винних у злочинах, пов’язаних зі збиттям літака.

«Співрозмовники домовилися тісно координувати цю важливу ініціативу, зокрема на рівні глав зовнішньополітичних відомств», — йдеться у повідомленні.

Лідери України й Австралії наголосили, що, вирішуючи питання утворення міжнародного кримінального трибуналу, міжнародна «спільнота має продемонструвати готовність надавати адекватну відповідь загрозам безпеки цивільній авіації та міжнародному миру і стабільності загалом».

При цьому Порошенко висловив співчуття австралійському народові у зв’язку з річницею збиття літака MH17 Малайзійських авіаліній. Президент України зазначив, що українці поділяють біль та скорботу кожного, хто втратив близьких та рідних внаслідок цього жахливого злочину. Ебботт подякував Порошенку за сильний виступ з нагоди трагедії.

Співрозмовники обмінялися думками щодо деескалації ситуації на Донбасі й обговорили питання подальшої допомоги Україні з боку Австралії.

Loading...