У Польщі на вихідних вирували смертельні буревії

Сильні буревії, які пронеслися в неділю по всій території Польщі, завдали значних втрат кільком регіонам, особливо на заході країни.

Джерело: Відомості

У результаті дії стихії загинула одна жінка, постраждала 9-річна дитина, передає Еспресо.TV.

Найбільше постраждало Великопольське воєводство, де сильний вітер, який подекуди сягав 90 км/год, зривав дахи будинків, перевертав дерева, пошкоджував лінії електропередач. Рятувальники в цьому регіоні кількасот разів виїжджали для усування наслідків буревіїв.

Стихія також зачепила й інші регіони країни, зокрема Мазовецьке, Любуське, Підляське, Вармінсько-Мазурське та Люблінські воєводства.

У результаті падіння дерева на автомобіль в Любуському воєводстві на південному заході Польщі загинула жінка, а у Великопольському воєводстві схожа ситуація призвела до травмування 9-річної дитини.

Стихія затримала в дорозі й прем’єр-міністра Польщі Еву Копач, яка в неділю поверталася потягом з робочої поїздки до Малопольського воєводства на півдні країни. Потяг Краків-Варшава через погані погодні умови змушений був затриматися і прибув до столиці Польщі з годинним відставанням від графіку.

Loading...