У луцькому творчому осередку частуватимуть чаями із назвами районів

У луцькому творчому осередку частуватимуть чаями із назвами районів
Креативний простір «Озерний вітер» в Луцьку / Фото: Мар’яна МЕТЕЛЬСЬКА

На Волині відбулося відкриття креативного простору «Озерний вітер»

Автор: Мар’яна МЕТЕЛЬСЬКА / Джерело: Відомості

У Луцьку відбулося відкриття креативного простору «Озерний вітер»

У п’ятницю, 17 липня, в Луцьку відбулось офіційне відкриття креативного простору «Озерний вітер». Свою назву центр отримав на честь однойменного оповідання Юрія Покальчука, котрий мешкав у цьому будинку.

Культурний осередок, який розмістився у батьківському домі письменника на Ковельській, працюватиме за кількома напрямками, що мають на меті різнобічний розвиток людини будь-якого віку. Зокрема, тут діятиме навчальний центр для дітей бійців АТО і переселенців. Учитимуть юних слухачів іноземних мов, любити природу, виготовляти різні речі своїми руками тощо. А ще тут відкриється власна чаївня.

Сергій Рижков упевнений, що це буде успішний проект, адже такого у нашій області ще немає. Луцьк славитиметься своєю чаївнею, як Львів — кавою. Чай вирощують тут же на присадибній ділянці. Кожен район Волині має власний неповторний збір трав. Гості могли скуштувати ароматний напій і придбати собі вподобаний «район». Усі кошти, виручені від продажу чаю, вкладуть у розвиток «Озерного вітру».

Один із координаторів проекту Марія Доманська розповіла нам, для чого його було створено і як він розвиватиметься в подальшому.

«Озерний вітер» — унікальний на Волині проект, у якому будуть поєднані навчальний центр для дітей, майданчик для творення та представлення своїх творів, місце для пошуку натхнення і нових знань (через майстер-класи, семінари, вуличні університети, зустрічі з відомими людьми тощо). Також тут можна буде покуштувати волинський чай або обміняти його на благодійну допомогу для розвитку «Оз».

Тому ми й ідентифікували цей проект як креативний простір. Простір, у якому творять, творячи вчаться і ростуть. А в цьому й полягає місія «Оз»: сприяти багатосторонньому росту людини як істоти духовної, але істоти із плоті й крові.

Для того щоб «Озерний вітер» існував, потрібні ресурси: люди, ідеї, матеріали, гроші. Тому очікуємо, що, побачивши, на що здатні волонтери, які створили «Оз», люди зрозуміють і долучаться. Ми на це сподіваємось. А що конкретно треба, можна знайти на сайті oz.volyn.ua», — зазначила пані Марія.

Гості прогулювалися територією креативного простору. Хтось тут же спробував творити, взявши участь у майстер-класі з гончарства. Літо, квіти, зелена трава, оригінальний духмяний чай, неперевершена історична музика від гурту Олександра Хмільовського Remember Your Heaven створили атмосферу казковості, й усе не покидало відчуття, що десь поруч і справді літає на легких крилах озерний вітер.

Loading...