СБУ: Винних у збитті «Боїнга» притягнуть до відповідальності до кінця року

СБУ: Винних у збитті «Боїнга» притягнуть до відповідальності до кінця року

Міжнародною слідчою групою зібрано достатньо доказів для притягнення до кримінальної відповідальності конкретних осіб, причетних до збиття малайзійського «Боїнга» у небі над Донеччиною рік тому.

Джерело: Відомості

Про це заявив під час прес-конференції у Києві заступник начальника Головного слідчого управління Служби безпеки України Віталій Майков, передає  Еспресо.TV.

«Докази, які дають можливість притягнути до кримінальної відповідальності конкретних осіб, міжнародною слідчою групою зібрані», — сказав Майков. За його словами, наступним етапом має стати повідомлення про підозру чи обвинувачення.

«Це питання зараз на стадії вирішення», — зазначив Майков.

Він зауважив, що міжнародна слідча група до кінця року ухвалить рішення щодо кваліфікації дій усіх осіб, причетних до збиття малайзійського «Боїнга».

«Я думаю, до кінця року буде прийнято узгоджене рішення щодо осіб, причетність яких до вчинення злочину встановлено, та кваліфікації дії кожного», — сказав Майков.

За його словами, оскільки розслідування є міжнародним, то це буде зроблено за результатами спільної наради усіх членів і керівників Міжнародної слідчої групи.

Заступник начальника ГСУ СБУ також наголосив, що переважна більшість цих людей перебуває на території, що контролюється так званими «ДНР» та «ЛНР».

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у доповіді, яку підготували голландські слідчі, стверджується, що по малайзійському «Боїнгу» стріляли проросійські сепаратисти російською ж ракетою. У рамках міжнародного розслідування катастрофи малайзійського «Боїнга» проаналізовано 5 мільярдів повідомлень в Інтернеті.

Loading...