Кожен п’ятий волинянин є мешканцем Луцька

Кожен п’ятий волинянин є мешканцем Луцька

На початок року у місті Луцьку проживало 217,1 тисяч осіб або кожний п’ятий волинянин. Про це розповіли у головному управлінні статистики у Волинській області.

Джерело: Відомості

Поміж обласних центрів України наше місто найменше після Ужгорода (115,5 тис. осіб) та майже здоганяє за чисельністю Тернопіль (217,8 тис. осіб). Варто відмітити, що вже 11 років поспіль населення обласного центру стабільно зростає.

Статевий склад постійного населення міста характеризувався перевагою жінок: на кожну тисячу чоловіків припало в середньому по 1218 представниць «слабкої» статі, в області – 1121.

Кожний шостий житель – це дитина віком до 15 років, майже третина лучан – молоді люди у віці 15-34 роки, 11% – громадяни похилого віку (65 і старші). У дитячих вікових групах переважали представники «сильної» половини, це обумовлено тим, що хлопчиків народжується більше. А от у вікових групах, старших 14 років, вже спостерігався «дефіцит» чоловіків.

Найбільша статева диспропорція відслідковувалась у старших вікових групах: на 100 чоловіків віком 65 і старші приходилось 190 одноліток протилежної статі. Це пояснюється, насамперед, значно вищою смертністю чоловіків, яку обумовлюють небезпечні умови праці та поширеність шкідливих звичок.

Середній вік лучан (38 років), як і жителів обласних центрів Ужгорода, Івано-Франківська, Тернополя та Рівного, наймолодший в Україні.

Loading...