Сьогодні нардепи спробують внести зміни до Конституції щодо децентралізації

Верховна Рада на пленарному засіданні у четвер має намір включити до порядку денного законопроект про внесення змін до Конституції стосовно децентралізації.

Джерело: Відомості

Про це сказано у порядку денному сьогоднішнього пленарного засідання, передає УНН.

Напередодні президент Петро Порошенко вніс у Верховну Раду допрацьовані поправки до Конституції щодо децентралізації, які стосуються статусу частин Донецької і Луганської областей.

Його головна відмінність від оригінального законопроекту, внесеного на розгляд 1 липня, полягає в тому, що положення про особливий статус Донбасу з перехідних статей законопроекту про поправки в Конституцію перенесені безпосередньо в текст Основного закону.

Також серед іншого парламентарі планують внести зміни до календарного плану поточної сесії та затвердити календарний план проведення третьої сесії ВР, а також зміни до Бюджетного кодексу щодо експерименту в Одеській, Волинській та Львівській областях з фінансування, реконструкції, поточного ремонту автодоріг.

Крім цього на сьогоднішньому засіданні народні депутати, зокрема, мають намір визначитися стосовно змін до законодавства щодо механізму впливу на підприємства-боржники, а також стосовно фінансування політичних партій за рахунок коштів Державного бюджету, уточнити підслідність Національного антикорупційного бюро та змінити порядок переміщення товарів в зону АТО.

Loading...