Музиканта Еміра Кустуріцу не впустять в Україну

Музиканта Еміра Кустуріцу не впустять в Україну

Режисера та музиканта Еміра Кустуріцу, який мав взяти участь в заходах щодо вшанування 1000-ї річниці упокоєння князя Київського Володимира Великого 28 липня, не впустять в Україну.

Джерело: Відомості

Про це повідомляє УНН з посиланням на джерела у правоохоронних органах.

«Еміра Кустуріцу не пропустять в Україну», — повідомило джерело.

Нагадаємо, Міністерство культури звернулося до Міністерства внутрішніх справ та Служби безпеки України щодо доцільності участі Еміра Кустуріци у концерті, який заплановано у Києві.

Звернення до правоохоронних органів було ініційоване Міністерством культури як реакція на численні звернення громадських активістів та діячів культури щодо неприпустимості участі Еміра Кустуріци у концерті 28 липня через неодноразову публічну підтримку режисером окупаційної політики Російської Федерації по відношенню до України та анексії Криму.

Емір Кустуріца — сербський кінорежисер боснійського походження, відзначений нагородами найбільших кінофестивалів Європи, включаючи дві «Золоті пальмові гілки» фестивалю в Каннах; кавалер французького Ордена літератури й мистецтва. Крім кінематографії, Е.Кустуріца є учасником рок-групи «The No Smoking Orchestra».

Loading...