Доповідь щодо катастрофи Boeing на Донеччині: літак збили бойовики

Доповідь щодо катастрофи Boeing на Донеччині: літак збили бойовики

Журналісти назвали винних у катастрофі лайнера.

Джерело: Відомості

Канал CNN оприлюднив доповідь щодо катастрофи пасажирського літака Boeing 777, що розбився влітку 2014 року над Донеччиною. Журналісти із посиланням на власні джерела повідомили, що відповідальність за збиття літака лежить на проросійських бойовиках, розповідає ТСН.

Проект доповіді щодо катастрофи лайнера нараховує кілька сотень сторінок. За словами одного з джерел, знайомого із документом, у проекті доповіді міститься точний тип ракети, що використовувалася для збиття літака. У документі також вказана траєкторія цієї ракети. Інше джерело журналістів, що знайоме із деталями звіту, вказує, що є похвилинний таймлайн падіння авіалайнера.

До того ж був встановлений район, звідки була випущена ракета. Комісія прийшла до висновку, що це було на підконтрольній проросійським бойовикам території.

Також у доповіді частину провини за падіння авіалайнера покладають на авіакомпанію Malaysia Airlines, яка відправила літак у той день. У документі йдеться, що деякі авіакомпанії уникали польотів над зоною конфлікту, однак представники Malaysia Airlines не читали сповіщення інших країн та льотчиків і продовжували літати над зоною конфлікту.

Сповіщення для пілотів (NOTAM) видавалися перед польотами і у них містились попередження щодо потенційних небезпек, зокрема і зон конфліктів. Зокрема наводяться приклади пілотів зі США та Великобританії, які вирішили не здійснювати польоти у вказаному районі.

Рада безпеки Нідерландів розслідувала не лише авіакатастрофу MH17, але й проводила дослідження по процесу прийняття рішень, що стосувалися безпеки під час визначення маршрутів польоту.

Loading...