Екс-голова СБУ Якименко знаходиться в Росії

Екс-голова СБУ Якименко знаходиться в Росії

Колишній голова СБУ Олександр Якименко перебуває на території Російської Федерації.

Джерело: Відомості

Разом з ним там же переховуються і інші колишні представники української спецслужби. Про це під час брифінгу повідомив заступник генерального прокурора України – головний військовий прокурор Анатолій Матіос, передає УНН.

Він повідомив, що Якименко, а також екс-глава Антитерористичного центру Володимир Тоцький та колишній генерал-майор СБУ Сергій Ганжа, який нібито керував спецоперацією проти Євромайдану, оголошені у розшук.

«Відомо де перебувають. Але Україна не проводить спецоперацій на території інших держав... Якименко, Тоцький і Ганжа перебувають на території сусідньої держави з поперемінним переміщенням і перебуванням на анексованій територію української республіки Крим», — повідомив Головний військовий прокурор.

За його словами під прямим керівництвом ФСБ РФ ці особи, а також затриманий екс-начальник департаменту СБУ, генерал-майора Володимир Бік сприяли передачі до російської спецслужби інформації, яку надалі використовували для інформаційної війни проти українського суспільства під час Революції Гідності.

Loading...