У Чечні Кадиров раптово перевірив війська спецназу

У Чечні Кадиров раптово перевірив війська спецназу

За словами Кадирова, відбулася умовна ліквідація супротивника, який за легендою намагався скоїти теракти.

Джерело: Відомості

Глава Чеченської Республіки Рамзан Кадиров провів раптову перевірку готовності військ спеціальних призначень до виконання бойових завдань, передає ZN.UA.

«Провів раптову перевірку готовності спецпідрозділів до виконання оперативно-тактичних завдань», — повідомив Кадиров.

За його словами, відбулася умовна ліквідація супротивника, який за легендою намагався здійснити теракти. Чеченський спецназ здійснив висунення в гірничо-лісисту місцевість, де нібито перебували терористи.

«Потай блокувавши даний квадрат, бійці приступили до нейтралізації зловмисників. Після того, як надійшов сигнал про виконання завдання, основні групи почали прочісування і зачистку місцевості», — зазначив глава Чечні.

Останнім часом в Росії почастішали так звані раптові перевірки боєготовності військових підрозділів. 25 травня Міноборони РФ початок раптову перевірку боєготовності авіації і військ ППО Центрального військового округу (ЦВО).

«З метою подальшої підготовки до стратегічних навчань «Центр-2015» Верховним головнокомандувачем прийнято рішення перевірити боєготовність угруповання авіації і військ протиповітряної оборони ЦВО», — сказав російський міністр оборони Сергій Шойгу.

Він також нагадав, що в рамках підготовки ЦВО в Таджикистані завершилася раптова перевірка готовності Колективних сил оперативного розгортання ОДКБ.

Крім цього, в самій Чечні наростає конфліктний потенціал в усіх напрямках: політика, економіка, релігія і т.д. Експерти вважають, що крихка стабільність в цій кавказькій республіці існує лише завдяки особистим стосункам президента РФ Володимира Путіна і глави Чечні Рамзана Кадирова.

При зміні політичної кон'юнктури в Кремлі «держава в державі» Кадирова здатна створити для Москви великі проблеми; і навпаки — Кадиров без підтримки Путіна опиниться в центрі одразу кількох конфліктів, що здатне значним чином дестабілізувати обстановку в регіоні.

Loading...