Жінці, постраждалій від вибуху у Львові, ампутували ногу і видалили нирку

Стан постраждалої внаслідок теракту у Львові 31-річного дільничного інспектора критичний, у неї ампутували ногу, видалили нирку і провели ушивання тонкого кишківника.

Джерело: Відомості

Про це повідомила завідувач відділення анестезіології Міської лікарні швидкої медичної допомоги, головний анестезіолог Львова Зоряна Біда, передає УНН.

За словами Зоряни Біди, сьогодні вранці близько 10 години було доставлено бригадами «швидкої» допомоги двох осіб, які постраждали внаслідок теракту. Обоє були у стані свідомості та з вираженим травматичним шоком.

«Вона (постраждала) поступила до лікарні у критичному стані з множинними ушкодженнями тонкої кишки, пошкодженням нирки та нижніх кінцівок. Одразу була доставлена в операційну і зараз досі триває операційне втручання. На жаль, довелось провести ампутацію лівої нижньої кінцівки та нефректомію — видалення нирки, а також лапоротомію — ушивання тонкого кишківника. Також діагностовано закритий перелом правої нижньої кінцівки. Стан жінки крайнє важкий — критичний, важкість якого зумовлена множинними травматичними ушкодженнями, величезною крововтратою та травматичним шоком IV ступеня», — розповіла Біда.

Вона також розповіла про другого постраждалого.

«Чоловіка віком 24 років госпіталізували з множинними осколковими пораненнями верхніх і нижніх кінцівок, з проникаючим пораненням ока. Стан хворого при поступленні крайньо важкий, одразу був доставлений в операційну, була проведена хірургічна обробка ран. На цей момент потерпілий перебуває в реанімації у важкому стані на вентиляції, медикаментозному сні», — зазначила анестезіолог.

Лікар додала, що прогнозувати, яким надалі буде стан потерпілих, сказати поки що важко, адже хворі перебувають в реанімації у медикаментозному сні. Чоловіка оперували впродовж 1,5 години, жінку — 4 години.

«Надіємося, що хлопець буде бачити, але це також поки прогнози. На жаль, жінка на даний момент є у критичному стані», — додала Біда.

Родичі потерпілих поки не коментують ситуацію. Відомо, що 31-річна працівниця міліції сама виховує малолітню дитину.

Loading...