Шокін тисне на підлеглих у справі про прокурорів-хабарників

Шокін тисне на підлеглих у справі про прокурорів-хабарників

Повідомляється, що керівництво ГПУ продовжує тиснути на команду слідчих та прокурорів Давіда Сакварелідзе.

Джерело: Відомості

ГПУ порушила справу проти підлеглих першого заступника глави відомства Давіда Сакварелідзе та заступника генпрокурора Віталія Каська. Саме вони ведуть справу проти прокурорів-хабарників Корнійця і Шапакіна.

Про це пишуть нардеп Мустафа Найєм, а також головний редактор видання «Цензор.нет» Юрій Бутусов, який має відповідні документи. Водночас, за даними «Української правди», факти тиску з боку Шокіна та його поплічників підтвердив і заступник генпрокурора Віталій Касько.

«Керівництво ГПУ продовжує тиснути на команду слідчих та прокурорів. Лунають погрози звільнення процесуального прокурора, який давав дозволи на всі арешти та обшуки», – заявив Касько.  

Повідомляється, що у Єдиному реєстрі досудових розслідувань зареєстрована 13 липня справа № 4201500000001453, відкрите рішенням старшим слідчим з особливо важливих справ управління з розслідування особливо важливих справ Дмитром Сусом. Водночас, депутат від «Блоку Петра Порошенка» Мустафа Найєм озвучив цю ситуацію у Верховній Раді і закликав парламент викликати Шокіна в залу засідань для пояснень.

У зв'язку з цією ситуацією у вівторок під Генпрокуратурою пройшов пікет, учасники якого вимагали відставки Гузиря та Шокіна.

Також, за словами Найєма, у Печерському суді Києва перший заступник Генерального прокурора Юрій Столярчук вимагає у суду про дозвіл на проведення обшуків і вилучення документів з кабінетів слідчих, які вели справи стосовно заступника голови слідчого управління ГПУ Володимира Шапакіна та заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця. Крім цього, пан Столярчук вимагає дозволу на доступ до трафіку телефонних номерів слідчих Давіда Сакварелідзе.      

Як відомо, заступник керівника Головного слідчого управління ГПУ Володимир Шапакін і заступник прокурора Київської області Корнієць були затримані 5 липня в результаті спецоперації ГПУ і СБУ. В результаті обшуку у них вдома і на роботі були вилучені гроші на загальну суму близько 500 тисяч доларів, а також коштовності і зброя. Суд заарештував обох, проте 9 липня Шапакін вийшов на волю під заставу.

Loading...