У Мукачевому затримано двох бійців «Правого сектору»

У Мукачевому затримано двох бійців «Правого сектору»

Затримані переховувались від правоохоронців і були зі зброєю.

Джерело: Відомості

Співробітники Служби безпеки України затримали двох бійців «Правого сектору», які брали участь у стрілянині у Мукачевому 11 липня. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Затримані переховувались від правоохоронців і були зі зброєю, йдеться у повідомленні. Більших деталей в СБУ не повідомляють. Водночас речниця СБУ Олена Гітлянська уточнила, що затримані «правосекторівці» не є тими, хто отримав поранення під час перестрілки, передає Українська правда.

За попередніми даними, затриманих, яких підозрюють у причетності до стрілянини у Мукачевому, вже перевезли до Києва давати свідчення, повідомляє ТСН.

Ніч у Мукачевому минула спокійно. Хоча близько півночі містяни зауважили деяку активність силовиків. До центру міста почали з'їжджатися цивільні авто і броньовики. Як стало потім відомо, це привезли до міського відділу СБУ двох утікачів, які вирішили добровільно здатися. 

У результаті спецоперації СБУ о 10:00 вечора затримала двох представників «Правого сектору», причетних до подій у Мукачевому 11 липня. Затримані переховувались від правоохоронців і були озброєні.

Наразі СБУ спільно з ГПУ проводить невідкладні слідчі дії у взаємодії з іншими підрозділами міліції і Нацгвардії.  Поки що достеменно не відомо, чи це ті бійці, яким приписували захоплення в заручники 12-річного хлопчика, але зі слів представників «Правого сектора» рішення здатися – це частина спланованої і узгодженої акції. Затримані готові давати свідчення й розповісти про саму стрілянину і про події, які їй передували. 

Відомо, що обом затриманим близько 30 років, один із них точно закарпатець. Їм надали державних адвокатів, але вночі були підписані усі необхідні документи, щоб їхні інтереси представляли юристи, яким вони довіряють.

З місцевими силовиками хлопці не спілкуються, тримаються спокійно. Свідчення почнуть давати лише в Києві і лише столичним фахівцям.  За попередньою інформацією вночі, як і гарантували в СБУ, їх перевезли спецбортом до Києва.

Loading...