Надію Савченко можуть засадити на 25 років

Надію Савченко можуть засадити на 25 років

Генпрокуратура Росії затвердила обвинувальний висновок у справі Савченко.

Джерело: Відомості

Кримінальну справу української льотчиці Надії Савченко направлено на розгляд до суду в Ростовській області. Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті Генпрокуратури РФ.

Заступник генерального прокурора Російської Федерації Віктор Гринь затвердив обвинувальний висновок у кримінальній справі стосовно Савченко.

«Вона обвинувачується у скоєнні злочинів, передбачених п. п. «а», «є», «ж», «л» ч. 2 ст. 105 КК РФ (вбивство) і ч. 3 ст. 30, п. п. «а», «б», «ж», «л» ч. 2 ст. 105 КК РФ (замах на вбивство)», — йдеться у повідомленні.

Водночас, як заявив офіційний представник СКР Володимир Маркін, Надію Савченко можуть засудити до 25 років ув'язнення.

«З урахуванням зібраних доказів слідчі перекваліфікували дії обвинуваченої, і тепер вона понесе відповідальність не як пособник, а як співвиконавець вбивства», — сказав Маркін.

Як відомо, Савченко викрали терористи на Донбасі, а потім її перевезли до Росії, де звинуватили у причетності до загибелі російських журналістів. Водночас, за даними захисту, вона не могла бути причетна до загибелі журналістів, оскільки потрапила у полон ще до їх смерті.

Московський міський суд 10 червня за клопотанням Слідчого комітету РФ подовжив термін арешту Савченко до 30 вересня. 2 липня у Слідчому комітеті повідомили, що Савченко і троє її адвокатів завершили ознайомлення з матеріалами кримінальної справи в Росії. 

Loading...