Волинський «Правий сектор» просить не піддаватися на провокації у зв’язку з подіями в Мукачевому

У зв’язку з трагічними подіями в Мукачевому представники влади на Волині, а також керівництво Волинського обласного осередку ДУК «Правий сектор» опублікували спільну офіційну заяву.

Джерело: Відомості

Нижче дослівно наводимо текст заяви:

«Шановні волиняни, ситуація, що склалася днями у Мукачеві, викликає неабияке занепокоєння, позаяк за відповідними подіями – не лише безпека мешканців цілого регіону, а й стабільність ситуації в усій державі. Зважаючи на те, що певні сили намагаються роздмухати полум’я конфлікту зокрема й на Волині, представники Добровольчого Українського Корпусу Волині ініціювали зустріч із керівництвом області та представниками СБУ, УМВС, прокуратури.

Переконані, не може бути й мови про врегулювання конфлікту силовими методами. Відтак категорично засуджуємо спроби збройного вирішення ситуації, адже життя людей – найвища цінність. А тому єдиний вихід навіть за умови надскладних обставин – діяти у рамках чинного українського законодавства.

Саме тому висловлюємо спільне сподівання, що в найкоротші строки мукачівський конфлікт ознаменується публічним та прозорим розслідуванням, а відтак до відповідальності притягнуть тих, хто цинічно знехтував нормою закону й фактично спрацював на боці ворога у рамках гібридної війни.

Усвідомлюючи гостроту ситуації та небезпеку, заявляємо: представники влади, правоохоронних органів та силових структур, а також ДУКу об’єднують зусилля й в подальшому мають намір активно й конструктивно співпрацювати задля забезпечення спокою в області та недопущення конфліктів на теренах краю.

Разом із тим, закликаємо громадськість не піддаватися на провокації, зокрема й інформаційні, а тому передчасно не засуджувати людей, котрі дотичні до конфлікту на Закарпатті. Також звертаємося до представників ЗМІ з проханням бути максимально об’єктивними, висвітлюючи мукачівські події та настрої населення на Волині у зв’язку з відповідною ситуацією. Нині спекулювання на такій болючій темі, а тим паче в медіапросторі, – неприпустимі.

Прекрасно розуміючи спільну відповідальність за ситуацію в області та задля недопущення навіть натяку на відповідні дії на теренах Волині, вважаємо за потрібне донести власну позицію та ініціювати відповідне звернення до керівництва держави.

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик,

Голова обласної ради Валентин Вітер,

Керівник ДУК Волині Віталій Ковальчук,

Прокурор Волинської області Дмитро Чепіжак,

Начальник УСБУ у Волинській обл. Юрій Фелонюк,

Начальник УМВСУ у Волинській обл. Петро Шпига».

Loading...