Регулярне вживання шоколаду дає струнку фігуру

Регулярне вживання шоколаду дає струнку фігуру

Сьогодні святкують Всесвітній день шоколаду і «Відомості» вирішили глибше вивчити його історію.

Автор: Любов ШЕКЕЛЬ / Джерело: Відомості

Багато істориків припускає, що шоколад першими навчилися роботи ще ацтеки у далекому XIII столітті. Оскільки цей продукт був новим і надзвичайно смачним, його називали «їжею богів». Лише у XVI столітті його вперше завезено до Європи. Щоби воїни були більш витривалими та фізично сильними, їм давали їсти ці солодощі, так зване «чорне золото».

І лише 1995 року французи вирішили започаткувати солодке свято у своєму календарі.

За ці 20 років воно набуло шаленої популярності по всьому світі. В Німеччині, Швейцарії та Іспанії цього дня влаштовують шоколадні ярмарки, виставки виробів із шоколаду, а в кав’ярнях можна отримати смачні сюрпризи. Бельгія теж святкує цей день по-особливому: саме в цій країні розміщений Музей шоколаду, а в міських ресторанах пропонують меню, кожна страва у яких містить солодкий інгредієнт. Послугами «шоколадного поїзда» можна скористатися в Швейцарії. А громадянам США настільки полюбилося свято, що вони його відзначають двічі на рік.

Українські міста не завжди приєднуються до святкування Дня шоколаду. Проте Львів не стоїть осторонь ніколи. Виготовити іменну шоколадну плитку, побачити власне сам процес виробництва спеціалістами на майстер-класах або взяти участь у чемпіонаті кондитерів-аматорів «Домашній кондитер» — це ще не повний список усіх заходів, передбачених у місті Лева.

«Луцьк у свою чергу цього року пропустить святкування Всесвітнього дня шоколаду, адже цих вихідних і так заплановано багато масових заходів для волинян», — розповіла директор Луцької майстерні шоколаду Олександра Мартинюк.

До слова, наукою доведено, що саме шоколад містить елементи, які сприяють відпочинку та психологічному відновленню організму. Темні сорти покращують настрій та є безпечними для вашої фігури. Крім того, зовсім нещодавно дієтологи дійшли висновку, що зазвичай стрункішими є ті люди, які регулярно вживають шоколад (у розумних межах, звісно). Що ж, саме час перевірити!

Loading...