Ціни за рік можуть зрости на 27% через знецінення гривні

Ціни за рік можуть зрости на 27% через знецінення гривні

Такі дані опитування, проведеного серед 851 підприємства з 22 регіонів країни (крім Криму, Луганської та Донецької областей).

Джерело: Відомості

Українські підприємці очікують зростання цін за рік на 27,1% через знецінення гривні, передає УНН з посиланням на прес-службу НБУ.

«У наступні 12 місяців респонденти очікують зростання споживчих цін в середньому на 27,1% і його з обмінним курсом гривні та підвищенням витрат на виробництво. Разом з цим найменший вплив на зростання цін мають соціальні видатки бюджету та динаміка цін на світових ринках здійснять динаміка цін на світових ринках і пропозиція грошей (відзначили 10,8% і 11,4% респондентів відповідно). Загалом у респондентів послабилися негативні очікування щодо перспектив розвитку власних підприємств у наступні 12 місяців. Індекс ділових очікувань зріс порівняно з попереднім кварталом на 11,0 п. — до 94,5%», — йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що, за очікуваннями підприємців, у наступні три місяці спостерігається висока потреба у позиках, причому позики в гривні мають намір брати 87,6% опитуваних.

Відзначимо, що результати опитувань показали високий рівень зацікавленості представників бізнесу у діяльності Нацбанку (90,8%).

Як повідомлялося раніше, Кабмін заклав у проект бюджетної резолюції на 2016 рік середньорічний курс долара на рівні 22,5 грн.

Loading...