Харківська міськрада з третьої спроби визнала Росію країною-агресором

Харківська міськрада з третьої спроби визнала Росію країною-агресором

За таке рішення проголосували 69 депутатів.

Джерело: Відомості

Депутати Харківської міської ради визнали Росію країною-агресором. Таке рішення було прийнято сьогодні, 10 липня, на позачерговій сесії міськради, передає УНН.

Зазначається, «за» проголосували 69 депутатів. Проти виступили четверо.

«Таким чином, вони підтримали Постанову Верховної Ради України від 27 січня 2015 року «Про Звернення Верховної Ради України до Організації Об’єднаних Націй, Європейського Парламенту, Парламенту Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї НАТО, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї ГУАМ, національних парламентів країн світу про визнання Російської Федерації країною-агресором», — йдеться у повідомленні Харківської міськради.

Двоє депутатів наголошували, що прийняття такого рішення не входить до компетенції міськради, зокрема депутат від Компартії України Олексій Перепелиця. Проте активісти переривали їхній виступ вигуками «Ганьба!» та «Чемодан, вокзал, Росія!»

Нагадаємо, що це була третя спроба міської ради Харкова визнати Росію агресором. 24 червня депутати удруге відмовлялися включати до порядку денного питання про визнання Росії країною агресором. Тоді міський глава Харкова Геннадій Кернес пояснив відмову міськради тим, що вона перебуває поза політикою. 

Loading...