На Волині засудили серійних грабіжників, які нападали на магазини

У січні у Володимирі-Волинському розбійники в масках нападали на продавців і, погрожуючи їм ножем, відбирали виручені кошти.

Джерело: Відомості

За скоєння кримінальних правопорушень правоохоронці затримали трьох волинян. У ході досудового розслідування встановлено: двоє з них — раніше судимі (судове провадження щодо третього спільника зупинене). За скоєння корисливих злочинів та угон автомобіля рішенням Володимир-Волинського міського суду ще в 2014 році підсудним призначено по п’ять років позбавлення волі. Однак тоді Феміда винесла рішення, яким встановила підсудним три роки іспитового строку, тож за ґрати вони не потрапили. Перебуваючи на волі, зловмисники й надалі продовжували заробляти «легкі гроші» звичним для себе промислом: цупили телефони, обкрадали магазини, розповіли у волинській міліції.

Підсудні долучили «до справи» ще одного спільника, а відтак скоювали розбійні напади на магазини. Один із них спостерігав за входом у крамницю, подавав знак для нападу і стояв «на варті». Його напарники в масках, забігали в приміщення і, погрожуючи працівникам магазину ножем, відбирали гроші. Один із нападників був одягнутий у спецодяг працівника охоронної фірми.

Розбійники скоїли два розбої, викравши 17 тисяч гривень. На слід злочинців вийшли працівники міліції, які вилучили в них частину грошей, одяг і маски.

За вчинення злочинів, передбачених ч. 2. ст. 185 (Крадіжка) та ч. 3 ст.187 (Розбій) Кримінального кодексу України, Ковельський міськрайонний суд за сукупністю вироків одному із підсудних визначив остаточне покарання — сім років і один місяць, а його напарнику – сім років і шість місяців ув’язнення. Своїм рішенням суд конфіскував усе належне їм на праві приватної власності майно та присудив сплатити в користь потерпілої сторони 8725 грн.

Loading...