Колишній соратник Медведчука має шикарний маєток на Трухановому острові

Колишній соратник Медведчука має шикарний маєток на Трухановому острові

Колишній спортсмен та депутат Верховної Ради VI скликання від СДПУ(о) Анатолій Писаренко є власником одного з маєтків на Трухановому острові у Києві.

Джерело: Відомості

Відео шикарного будинку з висоти пташиного польоту оприлюднили активісти Автомайдану. На кадрах, окрім самого будинку, видно кілька машин та човнів, а сам будинок виглядає як житловий, пише «Українська правда».

В міському «Земельному кадастрі» Києва зазначається, що цей будинок збудований на двох ділянках під №124 та №125. Землекористувачем значиться «фізична особа» (№124) та корпорація «ЕЙ.ПІ.Файненсінг, ІНК.» (№125).

За даними видання, ця компанія-нерезидент зареєстрована у місті Колорадо Спргінгс (США). Президентом компанії вказаний Анатолій Писаренко.

В неформальній бесіді з представниками Автомайдану охоронці будівлі підтвердили, що в цьому будинку перебуває Писаренко, зазначивши, що зараз його немає, проте до нього можна звернутися в офіс.

Згідно з даними, вказаними у рішенні Господарського суду Києва від 12 грудня 2009 року, нежитлове приміщення площею 206 квадратних метрів — реабілітаційний центр — на Трухановому острові компанія Писаренка купила 22 лютого 2002 року.

В матеріалах справи також зазначено, що на підтвердження права власності на об’єкт нерухомого майна Корпорацією «Ей.Пі.Файненсінг, Інк» було отримано реєстраційне посвідчення за номером 531-з від 01 березня 2002 року.

Набувши у власність реабілітаційний центр та у користування земельну ділянку корпорація Писаренка вирішила здійснити реконструкцію та перебудову центру. В результаті реконструкції та прибудови розмір будівлі збільшився до 932,60 квадратних метрів.

Київський науково-дослідний інститут судових експертиз від 8 жовтня 2009 року у своєму висновку № 8168 визначив, що будинок віднесений до нежитлових будівель. Однак будівництво не було узгоджене, тому в тому ж самому судовому процесі компанія вимагала від БТІ узаконення новозбудованої будівлі. Суд задовольнив цю вимогу.

Після переобладнання будинку — 12 вересня 2009 року «ЕЙ.ПІ.Файненсінг, Інк» здала «маєток» в оренду на два роки ТОВ «Вітал-Ойл», однак вже у грудні цього ж року рішенням суду змусило компанію сплатити борг за оренду в розмірі 60 тисяч гривень (по 30 тисяч гривень за кожен місяць).

Співзасновниками фірми «Вітал-Ойл» є той самий Анатолій Писаренко та офшорна компанія POWERFILD INVESTMENT CO LIMITED, зареєстрована на Кіпрі.

В одному з інтерв’ю Писаренко хвалився, що одним з бізнесів є видача у лізинг літаків. Співзвучна компанія Powerfield Investment Co. Limited, однак прописана у США, володіє одним з літаків української авіакомпанії Хорс.

13 травня 2010 року через той самий Господарський суд Києва суд «ЕЙ.ПІ.Файненсінг» змусило змінити адресу будівлі на м. Київ, вул. Паркова дорога, 3, літ. X та змусили БТІ легалізувати ці зміни.

28 вересня 2012 року компанія за тією ж самою схемою намагалося збільшити розмір забудови на Трухановому острові до 1098,8 квадратних метрів і зобов’язати БТІ легалізувати ці зміни, однак Господарський суд міста Києва повністю відмовився задовольнити цю заяву.

Зазначимо, що до початку політичної кар’єри Анатолій Писаренко був спортсменом-штангістом, триразовим чемпіоном світу та чотириразовим чемпіоном Європи.

У 2002-2006 роках він був депутатом Верховної Ради IV скликання та входив до складу фракції СДПУ(о), в той час коли її перед призначенням головою АПУ очолював Віктор Медведчук.

Loading...