Гребенщиков розкритикував РПЦ, яка підбурює росіян до війни

Гребенщиков розкритикував РПЦ, яка підбурює росіян до війни

Відомий російський рок-музикант, лідер групи «Акваріум» Борис Гребенщиков, виступаючи в Петербурзі на фестивалі Stereoleto, розкритикував висловлювання протоієрея Всеволода Чапліна, який побажав в ефірі «Ехо Москви» росіянам війни.

Джерело: Відомості

Про це повідомляє журнал Около.

«Читаю в газетах, що сама православна церква в особі свого великого секретаря каже, що Росії потрібна війна. Яка ж сволота!» — сказав Гребенщиков і виконав пісню «Без'ядерна зона» Віктора Цоя, яка у 1984 році на 2-му фестивалі Ленінградського рок-клубу була визнана найкращою антивоєнною піснею.

На початку свого виступу Гребенщиков також зазначив, що «такого бардака ще не бачив ніхто і ніде».

Нагадаємо, що Гребенщиков вже не перший раз критикує висловлювання протоієрея Чапліна. На концерті в Москві він під оплески заявив, що церква «сказилася».

«Вони вважають, що мають право говорити і вирішувати за народ. Вони вважають, що мають право вирішувати від вашого імені. Вони вважають, що мають право робити вас гарматним м'ясом. Я не думаю, що вони мають таке право».

17 червня глава Синодального Відділу по взаєминах церкви і суспільства протоієрей Всеволод Чаплін в ефірі радіостанції «Ехо Москви» заявив наступне: «Мир довгим не буває, мир зараз довгим, слава Богу, не буде. Чому я кажу «слава Богу»: суспільство, в якому занадто багато ситого та спокійного, безпроблемного, комфортного життя, — це суспільство, залишене Богом, це суспільство довго не живе».

Loading...