Суд постановив виплатити коханці Януковича майже 20 млн гривень

Суд постановив виплатити коханці Януковича майже 20 млн гривень

Держпідприємство «УкрНТІ «Промтехнологія» має виплатити ТОВ «Дитячий оздоровчий заклад санаторного типу «Славутич» компенсацію за капітальний ремонт на суму 17,92 мільйонів гривень.

Джерело: Відомості

Про це повідомляє видання «Наші гроші», посилаючись на постанову Київського апеляційного господарського суду.

Власником «Славутича» є благодійний фонд «Дорога майбутнього», заснований коханкою екс-президента Віктора Януковича Любов’ю Полєжай.

У вересні 2010 року «Славутич» та Державна акціонерна холдингова компанія «Артем» уклали договір, за яким приватне підприємство отримало в оренду на 35 місяців дитячий санаторій.

Документ передбачав: у разі закінчення терміну оренди вона автоматично продовжується якщо орендодавець не заявить про її припинення.

В 2014 році «Промтехнологія» звернулося до Господарського суду Києва про порушення «Славутичем» договору — фірма не платила за оренду з грудня 2013 по березень 2014 року, коли в Україні тривав Майдан. Тому виникла заборгованість в 7,76 тисяч гривень. Фірма цей борг визнала, але подала зустрічний позов до держпідприємства, вимагаючи відшкодувати їй за капітальний ремонт санаторію 17,92 мільйонів гривень.

Loading...