До кінця року в Україні з’явиться елітний спецназ

До кінця року в Україні з’явиться елітний спецназ

В штурмовий загін візьмуть «Сокіл» і кращих бійців батальйонів, які зараз служать на сході країни.

Джерело: Відомості

Елітний спецназ з’явиться в Україні до кінця цього року в рядах розформованого МВС, пише Сегодня.

Як розповів речник міліцейського відомства Артем Шевченко, в штурмовий загін КОРД (українська абревіатура, розшифровується як корпус оперативно-раптової дії) візьмуть «Сокіл» і кращих бійців батальйонів, які зараз служать на сході країни.

«Спецпідрозділ налічуватиме 5 тисяч бійців по всій країні. Перед ними стоятимуть класичні задачі спецназу, але через війну буде збільшено кількість озброєння і обмундирування. Основа КОРД — це бійці «Сокола» плюс кращі з 36 батальйонів (рот) МВС» , — сказав він.

За словами Шевченка, бійці будуть отримувати близько 15-20 тисяч грн на місяць. Вони будуть задіяні в спецопераціях, де сил і озброєння звичайних поліцейських недостатньо. Наприклад, на затриманні озброєних та особливо небезпечних злочинців, під час штурму об'єкта, де, наприклад, забарикадувались ОЗГ. До цього в МВС додають, що новий підрозділ в якійсь мірі буде аналогом американського спецназу SWAT, який задіють у більш ніж 10 видах пригод. Наприклад, для боротьби з масовими вуличними заворушеннями, для участі в контртерористичних операціях, у роботі контрснайперів при виступі перших осіб країни в громадських місцях, при затриманні серійних вбивць і порятунок поліції і цивільних, які потрапили під обстріл.

У той же час джерела видання в МВС, що курирують спецназ, розповіли, що зараз ситуація досить складна.

«Від майбутнього об'єднання бійці, м'яко кажучи, не в захваті. «Соколята», як відомо, виїжджали на затримання особливо небезпечних злочинців, надавали силову підтримку. А тепер остерігаються, що їх будуть залучати на охорону мітингів і т. п. Це не їх рівень, вони ж дійсно еліта. Крім того, є й така думка, що не солодко доведеться, наприклад, снайперам. Якщо боєць відмінно потрапляє в монету з величезної відстані, а такі таланти в Україні є, але при цьому йому складно буде здати нормативи з підтягування на перекладині, то не факт, що він залишиться після реформи в спецназі. Поки що, на жаль, складно говорити, що і як буде, хотілося б, щоб у підсумку враховані були всі думки», — розповіли джерела в МВС.

Loading...