Сина Чернушенка випустили під заставу, а самого його розшукує ГПУ

Сина Чернушенка випустили під заставу, а самого його розшукує ГПУ

Сума застави склала 6 мільйонів гривень.

Джерело: Відомості

Сина головного судді Апеляційного суду столиці Дмитра Чернушенка звільнено під заставу у шість мільйонів гривень. Про це повідомляє ТСН із посиланням на власні джерела.

Як відомо, запобіжний захід Дмитру Чернушенку обрали напередодні – тримання під вартою або застава у 6 млн грн.

Сина судді Антона Чернушенка затримали 3 липня, а наступного дня оголосили підозру. ГПУ інкримінує йому авторство SMS, які він надсилав батькові, голові суду. Повідомлення містили вказівки, які рішення слід ухвалювати у справах, що перебувають на розгляді суду.

Сам голова Апеляційного суду і досі на волі, хоч прокуратура заявляє, що знає, де він. Однак сьогодні стало відомо, що Генеральна прокуратура України подала у розшук голову Апеляційного суду Антона Чернушенка. Минулого тижня його оголосили у всі можливі розшуки.

Знайти Чернушенка ГПУ доручила Службі безпеки України.

Про те, що Чернушенко перестав з'являтись на роботі, стало відомо наступного дня після того, як Верховна Рада зняла недоторканність зі скандального судді. Однак тоді прокуратура запевняла, що знає про його місцезнаходження.

Як відомо, Чернушенку закидають втручання у автоматизовану систему документообігу та хабарництво. Під час обшуків у кабінеті та будинку судді було знайдено чималі кошти, а також документи та SMS-переписку з сином, у якій останній диктував, які рішення необхідно виносити по тій чи іншій справі. 

Loading...