Сучасна бібліотека допомагає виховувати національну свідомість

Сучасна бібліотека допомагає виховувати національну свідомість

Одне з цікавих традиційних народознавчих свят відбулось у Волинській обласній бібліотеці для дітей, що по проспекту Волі, 37. Читачі бібліотеки сплели великий купальський вінок.

Джерело: Відомості

«Вивчаючи народознавство, сучасна молода людина глибше починає відчувати, що знання про рідний народ — це пізнання себе, свого роду, культури та історії, усвідомлювати нерозривну єдність із предками, — говорить заступник директора бібліотеки Людмила Хілуха. – Якщо людина не знає історії, культури, звичаїв українського народу вона не стане віддавати свої здібності, таланти на благо своєї країни. Досвід показує, що тільки те, що людина засвоїть у юному віці, є основою її духовного й соціального становлення».

«Сучасна бібліотека сьогодні – це поєднання нової інформації, навчання та цікавого дозвілля. Сьогодні нашу бібліотеку відвідує багато дітей, які нещодавно переїхали до Луцька. Це діти – переселенці зі сходу нашої країни. Ми турбуємось про те, щоб вони могли користуватися усіма послугами бібліотеки та проводити тут своє дозвілля. От і сьогодні наша народознавча година, наш купальський віночок поєднали волинських діток та діток із сімей переселенців у народознавчому святі з метою виховання у школярів національної свідомості, любові до природи, до рідного краю», — розповідає бібліотекар відділу читання та навчально-творчого розвитку підлітків Тетяна Савула.

Діти вплітали свої стрічки-бажання у купальський вінок. І як вже заведено, віночки спустили на воду річки Стир. Адже пустити вінок за водою - ворожити про майбутнє. «Я хочу, щоб швидше скінчилась війна» - таке побажання загадав та ще написав до бібліотечної Книги Дитячих Мрій Серафим Крєчкін, який із батьками переїхав у Луцьк із Донецької області. «Тут в мене з’явилось багато друзів, яких я люблю, але найбільшою моєю мрією є те, щоб в нашій країні наступив мир. Я зможу повернуся додому і запросити своїх друзів до себе в гості».

Loading...