У Росії завели справу на Ірину Фаріон

У Росії завели справу на Ірину Фаріон

Акція, на яку посилається Слідчий комітет Росії, пройшла 14 жовтня минулого року.

Джерело: Відомості

Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу проти колишнього депутата Верховної Ради України Ірини Фаріон за фактом підбурювання до вбивства російських громадян і екстремізм, повідомляє УНН.

«За версією слідства, 15 жовтня 2014 на мітингу націоналістичного характеру, що пройшов у Києві, Фаріон публічно, в тому числі з використанням ЗМІ, виступила з деструктивними і насильницькими закликами до дій, що спонукають знищувати Росію як державу і росіян як групу осіб за національною ознакою», — повідомив офіційний представник СК РФ Володимир Маркін.

Як повідомили в СК РФ, висловлювання депутата були піддані комплексній психолого-лінгвістичній судовій експертизі, «висновки якої однозначно підтвердили злочинний характер заяв.Фаріон».

Акція, на яку посилається Слідчий комітет Росії, пройшла 14 жовтня минулого року. Під час мітингу з вуст Фаріон пролунав заклик «знищити Москву».

«Ми ніколи не знищимо цього агресора, хіба що маємо один шлях: знищити Москву. Заради цього і живемо, заради цього прийшли в цей світ, щоб знищити Москву», — заявляла вона.

Loading...