Патрульним видали зброю без спеціальної перевірки та дозволу психіатра

Працівникам Управління патрульної служби при Міністерстві внутрішніх справ у Києві видали зброю без проведення спеціальних експертиз особи та без дозволу психіатра.

Джерело: Відомості

Так повідомили у МВС України у відповідь на запит УНН.

Зокрема, на запитання чи проводилися із працівниками патрульної служби спеціальні експертизи, які саме, чи застосовувалась до них психіатрична експертиза, у МВС України відповіли, що такі експертизи взагалі не передбачені.

«Що стосується порушеного Вами питання проведення стосовно працівників Управління «спеціальних та психічних експертиз» повідомляємо, що законодавством та нормативно-правовими актами МВС, які регламентують порядок добору та проходження служби в органах внутрішніх справ, такі експертизи не передбачені», — йдеться у відповіді.

Слід зауважити, що відповідно до умов прийняття осіб на роботу до органів внутрішніх справ, які розміщені на сайтах територіальних підрозділів МВС, кандидати проходять: медичне обстеження за місцем проживання; військово-лікарську комісію медичних установах МВС, яка визначає придатність до служби в ОВС; психологічне обстеження; складають заліки з фізичної підготовки.

Відзначимо, що для пересічних громадян однією з умов отримання дозволу на носіння та зберігання зброї в Україні є медична довідка. Ця довідка включає забір крові з пальця, електрокардіограму, вимірювання тиску, взяття ранкових аналізів. Крім того, кожен з лікарів проводить із пацієнтом невеличку бесіду та встановлює осудність (адекватність) людини, яка збирається придбати зброю. Також, потрібно мати довідку про несудимість.

Loading...