Десять студентів із малозабезпечених волинських родин отримають стипендію від Івана Омелянюка

Десять студентів із малозабезпечених волинських родин отримають стипендію від Івана Омелянюка

Минулого тижня до Луцька приїздив наш земляк волинянин кандидат технічних наук, радіоінженер Івана Омелянюк.

Автор: Людмила Шишко / Джерело: Відомості

Він засновник НВП Квант-Ефір, першої компанії в Україні, яка почала розробку та виробництво сучасного телерадіомовного передавального обладнання, член Міжнародної асоціації цифрового ефірного телебачення DigiTag. У 2006-му році він створив Благодійний фонд «Майбутня Волинь-Україна».

За словами Івана Омелянюка, фонд займається різними напрямками – допомогою старшокласникам із малозабезпечених сімей, патріотичним вихованням молоді, захистом української мови та розвитком культури тощо. Цього року стартує програма для студентів-першокурсників, які вступили до вищих навчальних закладів ІV рівня акредитації і перебувають у скрутному матеріальному становищі. Заявки подаються до другої половини вересня і обов’язково має бути підтвердження зараховування у вуз. Розмір стипендії становитиме не менше тисячі грн. Поки що у Фонді розраховують на призначення 10 стипендій.

Конкурсна комісія буде оцінювати претендентів за даними ЗНО, успішністю в школі, а також матеріальним становищем сім’ї, де виховується молода людина.

За останні 6 років Фонд надав допомогу більше 200 дітей, а загальні витрати на благодійну діяльність становлять понад 2 млн. грн.

Loading...