Росія відправила терористам на Донбас більше тисячі одиниць зброї

Генсек НАТО пояснив, що враховували кількість техніки лише за останні кілька місяців.

Джерело: Відомості

Генеральний секретар НАТО Йєнс Столтенберг заявив, що за останні кілька місяців Росія надала терористам на Сході України більше тисячі одиниць важкого обладнання.

«Що ми побачили — це те, що упродовж останніх кількох місяців Росія поставила сепаратистам більше тисячі одиниць важкого обладнання», — повідомив генсек, передає ТСН.

Столтенберг пояснив, що назвати точну цифру російської техніки на Донбасі дуже важко, оскільки дані розвідки країн-членів Альянсу дещо відрізняються. Проте приблизну кількість підрахувати вдалося.

«Наші розвідки із багатьох країн-членів Альянсу, а також відкриті джерела – ЗМІ, повідомлення від сімей російських солдатів – усі підтверджують однакову картину: Росія надає суттєву підтримку сепаратистам, постачає важке і сучасне військове обладнання, зокрема комплекси протиповітряної оборони, артилерію, танки, засоби управління, а також проводить підготовку. Російські сили також є на території східної України і уздовж українсько-російського кордону», — пояснив генсек НАТО.

Столтенберг зауважив, що Росія не припиняє постачання важкого озброєння.  

Loading...