Затриманим чиновникам ГПУ та прокуратури «світить» від 8 до 12 років

Затриманим чиновникам ГПУ та прокуратури «світить» від 8 до 12 років

Було вилучено 400 тисяч доларів готівкою, автомат і пакети з діамантами.

Джерело: Відомості

Заступник глави ГПУ Давід Сакварелідзе повідомив подробиці затримання першого заступника начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури та заступника прокурора Київської області.

За його словами, обидва чиновники «кришували» корупційні схеми. Їх упіймали на отриманні хабара у понад 3 мільйони гривень. Про вимагання коштів із боку працівників прокуратури Київської області повідомив підприємець.

«Генеральна інспекція ГПУ спільно із СБУ оперативно зайнялася цією проблемою і з'ясувала цікавий факт: київські прокурори діяли не самостійно, а під початком «великого начальника» зі стін Генпрокуратури, який вважав себе недоторканним. Під час проведення обшуків у фігурантів було виявлено близько 400 тисяч доларів готівкою, автомат Калашникова і холодну зброю, багато ювелірних виробів і 39 пакетів з діамантами», — написав Сакварелідзе на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.  

Обом корупціонерам загрожує від 8 до 12 років позбавлення волі. Заступник глави ГПУ зазначив, що у відомстві будуть домагатися найвищого запобіжного заходу для чиновників. 

Loading...