Найманці обстрілюють власні позиції, звинувачуючи при цьому сили АТО

Найманці обстрілюють власні позиції, звинувачуючи при цьому сили АТО

Бойовики продовжують вчиняти провокації, проте ситуація на Донбасі залишається контрольованою.

Джерело: Відомості

Ситуація в зоні АТО залишається стабільною та контрольованою українськими військовими. Вночі кількість обстрілів позицій сил АТО бойовиками значно зменшилась. Про це інформує на своїй сторінці у Facebook прес-центр АТО.

Із вечора до півночі найманці понад 20 разів обстріляли позиції сил АТО. Зокрема, о 21.10 поблизу Первомайського бойовики застосували заборонене озброєння, де протягом півгодини гатили зі 122-мм артилерії й танку. Неподалік Пісків бойовики також здійснили обстріл зі 122-мм артилерії по позиціях сил АТО, а незабаром відкрили вогонь ще й з танку та стрілецької зброї.

В основному бойовики вели турбуючий вогонь по позиціях сил АТО в районі населених пунктів Станиця Луганська, Щастя, Сизе, Болотене, Кримське, що у Луганській області. На Донеччині були обстріляні Мар'їнка, Опитне, Первомайське, Піски, Троїцьке, Лозове, Золоте та Луганське. На Маріупольському напрямку – Старогнатівка, Бахчовик, Миколаївка, Чермалик.

Водночас, з опівночі і до ранку кількість обстрілів позицій сил АТО бойовиками зменшилась. Зі стрілецької зброї були обстріляні Кримське та Авдіївка. Зафіксовано проліт безпілотника в небі над Луганщиною.

Натомість, за інформацією штабу АТО, почастішали випадки, коли найманці ведуть вогонь у бік своїх же позицій, щоб звинуватити силовиків напередодні зустрічі контактної групи.

Loading...