Син скандального судді Апеляційного суду через смс давав вказівки щодо судових рішень

Син скандального судді Апеляційного суду через смс давав вказівки щодо судових рішень

Затримано автора смс-повідомлень, адресованих судді Апеляційного суду Києва Антону Чернушенку. Про це повідомили у прес-службі ГПУ.

Джерело: Відомості

Слідчими Генеральної прокуратури України спільно з працівниками СБУ 2 липня в порядку ст. 208 КПК України затримано автора смс-повідомлень, який є сином голови Апеляційного суду Києва Антона Чернушенка.

У вказаних смс-повідомленнях містились вказівки про прийняття рішень у судових справах, що розглядаються Апеляційним судом Києва, які отримував суддя Чернушенко.

Встановлено, що упродовж січня 2013 — червня 2015 років Дмитро Чернушенко, зі свого мобільного телефону надсилав смс-повідомлення судді Апеляційного суду Києва — Антону Чернушенку із вказівками щодо прийняття рішення у справах, які перебувають на розгляді у вказаному суді.

Надалі Чернушенко вчиняв втручання в автоматизовану систему документообігу суду АСЕД Апеляція з метою штучного розподілу справ та визначення себе головуючим чи суддею у складі колегії, яка розглядає вказану справу, щоб мати змогу постановляти завідомо неправосудні рішення (ухвали).

На даний час затриманий знаходиться в СІЗО, упродовж 24 годин після затримання йому має бути оголошено підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, після чого готуватимуться документи для звернення до слідчого судді з клопотанням про обрання міри запобіжного заходу.

Loading...