У Європарламенті пообіцяли «вибити» Україні безвізовий режим з ЄС

На шляху до безвізового режиму є ще деякі проблеми.

Джерело: Відомості

Президент Європарламенту Мартін Шульц пообіцяв зробити усе можливе для прискорення надання Україні безвізового режиму. Однак, наголосив Шульц, на цьому шляху є ще деякі проблеми. Таку заяву зробив Шульц під час свого виступу у Верховній Раді, розповідає ТСН.

«Я зроблю все можливе, щоб прискорити процес переговорів. Ще залишаються деякі проблемні питання, які варто вирішити, але в мене є відчуття, що звіт Комісії буде представлений у вересні, і на його підставі я оптимістично дивлюся в майбутнє і думаю, що ми зможемо знайти рішення для подолання перешкод, що залишилися», — заявив Шульц.

Президент Європарламенту наголосив, що безвізовий режим та вільний доступ до європейського ринку буде важливим і корисним як для економіки як України, так і ЄС. Одночасно президент України Петро Порошенко наголосив на ключовій ролі Європейського Парламенту в досягненні безвізового режиму для України.

«Я вважаю, що надзвичайно важливою є роль Європейського Парламенту в забезпеченні для України безвізового режиму вже в 2016 році. І я сподіваюся, що європейські депутати, більшість з яких є істинними друзями України, зроблять все можливе разом з українською владою, щоб в 2016 році українці отримали право на безвізові поїздки в ЄС», — заявив Порошенко у Верховній Раді.

Loading...