Бойовики покинули понищене ними Широкине і передали його силам АТО

Бойовики покинули понищене ними Широкине і передали його силам АТО

Станом на 8 ранку у Широкиному не залишилося жодного підрозділу бойовиків.

Джерело: Відомості

У четвер, 2 липня, угрупування «ДНР» вивело усіх своїх бойовиків з Широкиного, в якому не залишилось жодного мирного жителя. Про це російська сторона повідомила представникам ОБСЄ під час щоденного брифінгу у Спільному центрі контролю і координації припинення вогню, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

За інформацією російської сторони СЦКК, станом на 8 ранку у Широкиному не залишилося жодного підрозділу бойовиків.

«Нарешті самопроголошене керівництво зрозуміло необхідність виконання Мінських угод. Але дуже прикро, що для цього розуміння їм знадобилося стільки часу. З того моменту, коли були підписані Мінські домовленості, які визначали, що територія Широкиного підконтрольна українській владі, пройшло вже десять місяців. Скільки ж українців загинуло за цей час навколо цього населеного пункту!» — зазначив очільник української сторони СЦКК генерал-майор Андрій Таран.

Наразі у селищі не залишилося жодного мирного мешканця, хоча до бойових дій тут мешкало майже 1500 осіб, а 80% будинків зруйновані.

«Цинізм ситуації полягає у тому, що напередодні чергових переговорів у Мінську бойовики демонстративно вирішили повернути українцям знищене і безлюдне Широкине, позиціонуючи це рішення як дотримання Мінських угод», — заявив генерал-майор Андрій Таран.

2 липня спостерігачі Спільного центру протягом світлого часу доби обстрілів Широкиного не зафіксували. В Міноборони підтверджують вихід бойовиків з селища, який тривав з ночі до ранку 2 липня.

Наразі незаконні збройні формування ОРДО зайняли підготовлені позиції на схід від Широктного: в районі населених пунктів Саханка та Безіменне. Зараз в Широкиному — повна тиша. Очікується, що найближчим часом СММ ОБСЄ та Спільний центр встановлять в цьому містечку постійний спостережний пост.

 У той же час сепаратисти повідомляють, що вони повертаються на вихідні позиції у Широкиному. Сепаратистський ресурс «Сводки от ополчения Новороссии» повідомляє, що близько 19.00 піхотні підрозділи бойовиків повернулися в Широкине і чекають на інших.

Loading...