У Росії хочуть «промаркувати» афіші артистів, які підтримують Україну

Афіші артистів, які публічно підтримували Євромайдан, у Росії пропонують «промаркувати», вказуючи політичні погляди виконавців.

Джерело: Відомості

З проханням розглянути можливість введення нової норми до міністра культури РФ Володимира Мединського звернувся керівник партії Комуністи Росії Максим Сурайкін, передає УНН.

До таких артистів, на думку комуністів, належать музиканти Андрій Макаревич, співачка Земфіра та низка інших виконавців.

Сурайкін попросив вказувати на афішах і квитках цих артистів наступний текст: «Підтримує ідеологію українських нацистів і кривавий Євромайдан». У прес-службі Республіки Крим, куди також звернулися комуністи, відзначили, що виступ на півострові таких діячів «виключено, оскільки влада не гарантує безпеку цим артистам».

За словами Сурайкіна, потрібно повідомити російську громадськість про політичні погляди цих артистів. «Подібне маркування дозволить глядачам зробити усвідомлене рішення: відвідувати виступи таких виконавців або не підтримувати їх творчість», — заявив комуніст.

У Мінкультури РФ не надали оперативного коментаря.

Лідер музичного гурту «Машина часу» Андрій Макаревич поставився до пропозиції комуністів різко негативно.

«Воно виходить або від негідників, або від нездорових людей», — заявив артист.

Творець списку зірок Антон Сорвачев нарахував близько 60 артистів і політиків, які публічно підтримували Євромайдан.

«У чорному списку значаться такі діячі мистецтва, як музикант Андрій Макаревич, співачка Земфіра, стиліст Сергій Звєрєв, політичний діяч Ірина Хакамада та інші», — зазначив він.

Loading...