СБУ очолив Василь Грицак

СБУ очолив Василь Грицак

Відповідне подання президента Петра Порошенка підтримали 340 народних депутатів.

Джерело: Відомості

Верховна Рада призначила головою Служби безпеки України Василя Грицака, передає УНН.

До свого призначення Грицак, зокрема, у 2014-2015 році працював на посаді першого заступника голови СБУ, а також був керівником Антитерористичного центру спецслужби.

Нагадаємо, 18 червня Верховна Рада ухвалила постанову про звільнення Валентина Наливайченка з посади голови СБУ. Його радник Маркіян Лубківський теж пішов із посади.

Першого заступника голови СБУ Василя Грицака призначено було тимчасово виконуючим обов’язки голови спецслужби.

1 липня президент Петро Порошенко вніс до Верховної Ради проект постанови щодо призначення Василя Грицака головою Служби безпеки України.

Грицак народився 14 січня 1967 році у селі Буща Дубенського району на Рівненщині. З 24 травня 2005 року до 28 грудня 2006 він був начальником Київського обласного управління СБУ, після чого до 11 квітня 2008 очолював міське управління СБУ у Києві.

До 4 червня 2009 року Грицак працював начальником Головного управління СБУ у Києві та Київській області. З 2009 до 2010 року він займав посади начальника Головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю СБУ та був очільником Головного управління К по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю.

З 7 липня 2014 Грицак став першим заступником глави СБУ та очолив Антитерористичний центр при СБУ.

Loading...