Ігоря Шевченка звільнено з посади міністра екології

Ігоря Шевченка звільнено з посади міністра екології

За відповідний проект постанови проголосували 235 народних депутатів.

Джерело: Відомості

Верховна Рада звільнила Ігоря Шевченка з посади міністра екології і природних ресурсів, передає УНН.

Перед голосуванням часина народних депутатів вимагала обговорення цього питання, однак, попри це, голова ВР Володимир Гройсман поставив відповідний проект постанови на голосування.

Скандал навколо Шевченка виник тоді, коли він полетів приватним літаком до Ніцци в той час, як під Києвом палала нафтобаза «БРСМ». Натомість сам міністр  визнав, що в неробочий час скористався літаком депутата Олександра Онищенка і не заплатив ні копійки за переліт.

Пізніше віце-прем'єр-міністр Валерій Вощевський назвав Шевченка «некомпетентним і безвідповідальним».

Шевченко всі обвинувачення у його бік відкидає, тому перед голосуванням щодо його звільнення звернувся до спікера парламенту Володимира Гройсмана із проханням дати йому кілька хвилин на виступ.

Нагадаємо, уряд України на своєму засіданні 24 червня ухвалив рішення внести до парламенту подання щодо звільнення Ігоря Шевченка, призначеного на посаду за квотою депутатської фракції політичної партії Всеукраїнське об’єднання Батьківщина у Верховній Раді, з посади міністра екології та природних ресурсів України за вчинення діянь, що можуть містити корупційні правопорушення або порушення вимог до поведінки осіб, уповноважених на виконання функцій держави.

Комітет Верховної Ради з питань екологічної політики рекомендував ВР звільнити з посади міністра екології Шевченка.

Нещодавно Шевченко у своєму відеозверненні звинуватив керівництво Кабміну у протидії боротьбі з корупцією.

Loading...